Andelsboliger ved Skansedal

Byggeriet omfatter 25 ældreegnede andelsboliger med tilhørende fællesfaciliteter. Byggeriets 3 blokke ligger trukket tilbage fra vejen, hvorved beplantning bevarer den grønne forbindelse til søen på …

Byggeriet omfatter 25 ældreegnede andelsboliger med tilhørende fællesfaciliteter. Byggeriets 3 blokke ligger trukket tilbage fra vejen, hvorved beplantning bevarer den grønne forbindelse til søen på vejens modsatte side.

Husene er trukket tilbage fra naboerne mod nord. Bygningerne er placeret på tværs af grunden, så det blødt faldende landskab opleves i uderummet i de grønne kiler mellem længerne. Ankomsten til boligerne sker ad en fællesvej via stikveje i de grønne friarealer mellem husene, hvor også beboernes udendørsaktiviteter vil kunne foregå i læ af den grønne skrænt, som danner en naturlig beskyttende afslutning af områderne mod syd.

Fra de grønne arealer mellem husene er der adgang til boligerne via overdækkede arealer og trappe/elevator til altangange på bygningernes østside. Boligernes størrelser varierer fra ca. 70 til 110 m². Lejlighederne er på hhv. 2, 3 og 4 værelser i ét plan med entre, køkken og vådrum mod altangangene i øst samt værelser og opholdrum vendt mod vest.

Alle boliger har altan eller have med terrasser bag bøgehække. De private udendørs arealer har direkte, niveaufri adgang fra boligernes stuer og værelser, som vender mod vest med udsigt over grønninger og søen. Som gennemgående rum ligger stuen og det vinkelformede køkken i åben forbindelse. Opholdsrum og værelsers størrelse er baseret på et ønske om variation i anvendelsesmuligheder og den rumlige forbindelse mellem stue og værelser. Badeværelserne er indrettet med vaskebord med åben benplads under vask. Via skydedør er der direkte forbindelse fra baderummet til værelse, så en evt. plejekrævende beboers behov kan tilgodeses.

Fakta
Bygherre
Kuben Byggeadministration
Ibrugtagning
2002
Areal
ca. 2.300 m²
Samarbejdspartnere
Dines Jørgensen & Co. A/S
Peter Thorsens Tegnestue
Carlo Lorentzen A/S