Kajakklub i Helsingør

Dall & Lindhardtsen A/S har tegnet et forslag til en ny kajakklub i Helsingør. Projektet er beliggende i Helsingør Nordhavn og tager udgangspunkt i dette …

Dall & Lindhardtsen A/S har tegnet et forslag til en ny kajakklub i Helsingør.

Projektet er beliggende i Helsingør Nordhavn og tager udgangspunkt i dette karakteristiske sted og dets stærke egenart. Vi har i designet af vores forslag, arbejdet med tre vigtige elementer fra stedet – havnepladsen, materialiteten og tagformen.

 

Havnepladsen

Havnepladsen foran huset er det areal, som forbind­er huset og vandet og bliver dermed ankomstp­ladsen til huset fra vand siden. Ved at løfte huset én etage udnyttes hele stueetagen til kajakopbevaring samtidig med, at havnepladsen trækkes ind under huset og dermed opnås en god forbindelse mellem havne­pladsen og kajakopbevaring. Dette gør at dels, at der er et naturligt sammenhæng mellem vandet og kajakrummet og at aktiviteter som rengøring, klargøring og vedligeholdelse af kajakkerne naturligt vil flyde ud på pladsen og er med til at aktivere havnepladsen.

 

Materialiteten

Lodret sortmalet bræddebeklædning og sort tagpap er de brugte materialer i denne del af havnen. Vi øn­sker med vores forslag at bygge videre på denne tra­dition samtidig med, at vi designer et moderne hus, hvor beklædningen er med til at skabe et spil i faca­den og et flot lysindfald. Bygningen beklædes med sortmalede brædder som én på to, hvor det yder liggende liste er smallere for, at give mere spil og skyggevirkning i facaden. Underetagen fremstår som modsætning til klubhuset, som en let og gennemsigtelig struktur, som beskytter mod vind og vejr samtidig med, at den kan foldes sammen således, at kajakrummet kan breddes ud på havnepladsen. Gennemsigtigheden er med til at få huset til at fremstå let, samtidig med at luftgennemstrømningen gør at kajakker og udstyr tørrer hurtigere.

 

Tagformen

Ligesom bræddebeklædningen er også saddeltaget med udhæng et meget stærkt element i den om­kringliggende bebyggelse. I vores forslag overdriver vi tagudhænget for dels, at beskytte facaderne og dels for, at skabe en rumlig overgang mellem inde og ude, hvor man kan stå i læ og eksempelvis klargøre eller reparere sin kajak

 

Indvendig samles alle sekundære funktioner som toiletter, omklædning, sauna, køkken og depoter i en samlet boks som beklædes med genbrugstræ fra det ek­sisterende klubhus, hvorved at atmosfæren fra det nuværende klubhus flyttes med over i det nye.

Fakta
Bygherre
Helsingør Kommune
Areal
325 m²
Anlægssum
Ca. kr. 2,3 mio.
Samarbejdspartnere
Barion Rådgivende Ingeniører