Klostervej

Opgaven omfatter 12 almene boliger samt parkerings- og havearealer. Bebyggelsen ligger sig tæt mod fortovet på Klostervej og skaber ryg for beskyttede opholdsarealer på bygningens …

Opgaven omfatter 12 almene boliger samt parkerings- og havearealer. Bebyggelsen ligger sig tæt mod fortovet på Klostervej og skaber ryg for beskyttede opholdsarealer på bygningens bagside mod syd. En mindre parkeringsplads for ejendommens beboere placeres på grundens østside og herfra er der adgang til opgangen igennem den fælles have, hvor også fælles skure til bl.a. affald, cykler og havemøbler placeres.

Ankomst til lejlighederne sker igennem indgangen fra haven til trapperummet, hvorfra man ledes ud på en altangang på bygningens nordside mod Klostervej i både stueetagen og på 1. sal.

Bygningens 12 lejligheder er 85-115 m² og de 8 forskellige typer er formgivet ud fra et enkelt modulprincip, der skaber overskuelighed og rytme igennem huset. De 4 stuelejligheder er i ét plan og de restende 8 på 1. sal er i 2 plan for at udnytte
den eksterne infrastruktur til at skabe flere private lejlighedskvadratmeter. Lejlighederne er udformet med særligt fokus på gode daglysforhold og optimering af planløsninger for at skabe de størst mulige værelser og opholdsrum.

I hvert facademodul aftegnes samme vinduesmodul, der skaber en rolig og harmonisk facade. Antallet af vinduer i modulerne afspejler den bagvedliggende funktion.

I køkken/alrummet placeres vinduer i hele modulet i forbindelse med udgang til have eller altan og i de mere private værelser placeres kun et vindue med franske altaner og den resterende del af modulet beklædes med træ, der giver bygningen et blødere udtryk og samtidigt skaber variation i facaden.

Kontraktforhandling med hovedentreprenør pågår.

Fakta
Bygherre
Boligforeningen VIBO
Afdeling Klostervej
Ibrugtagning
Forventet 2015
Areal
1.320 m²
Anlægssum
kr. 24,9 mio.