Nærum Gymnasium Multihus

Med udgangspunkt i Nærum Gymnasiums status som sciencegymnasium og gymnasiets ønske om at styrke dets grønne og naturvidenskabelige profil har Nærum Gymnasium ønsket at etablere …

Med udgangspunkt i Nærum Gymnasiums status som sciencegymnasium og gymnasiets ønske om at styrke dets grønne og naturvidenskabelige profil har Nærum Gymnasium ønsket at etablere et mulithus.

Multihuset, med kapacitet til 6 gymnasieklasser, vil sammen med resten af gymnasiet kunne opfylde det faktiske behov for faglokaler og rummelighed, som gymnasiets forventede optag de kommende mange år tilsiger. Multihuset rummer kreative og innovatie læringsmiljøer, hvor elevernes kompetencer er i fokus.

Bygningen er bygget op som en ellipse med placering af fleksible klasserum, grupperum, fremvisningsrum og kontorer i ellipsens perferi. Centralt i bygningen ligger et ellipseformet dobbelthøjt værksteds- og samlingsrum med kontakt til alle de omkringliggende funktioner. Der er tale om et hybridhus uden egentlige fagspecifikke områder i traditionel forstand, hvor fagområderne kan glide over i hinanden og bindes sammen via centralrummet.

Projeket er på nuværende tidspunkt i projekteringsfasen.

Multihuset opføres umiddelbart ved siden af det eksisterende Nærum Gymnasium. Dette byggeri er resultatet af en 1. præmie i arkitektkonkurrence, som Dall & Lindhardtsen A/S vandt i 2000. Dette byggeri omfatter et 10-sporet gymnasium med idrætsfaciliteter. Nærum Gymnasium er præmieret af Søllerød Kommune i 2004.

Byggeriet udføres i lavenergiklasse 2015.

Se byggeriet af MULTIHUSET her

Fakta
Bygherre
Nærum Gymnasium
Ibrugtagning
Forventet 2015
Areal
ca. 2000 m²
Anlægssum
40 mio. DKK
Samarbejdspartnere
EKJ Rådgvivende IngeniørerA/S