Tretorn i Helsingør

Bebyggelsen er tænkt med en maritim karakter, som skaber en tydelig tilknytning til strandmiljøet og lystbådehavnen. Husene fanger stemningen i strandområdets fredelige klitter og den …

Bebyggelsen er tænkt med en maritim karakter, som skaber en tydelig tilknytning til strandmiljøet og lystbådehavnen. Husene fanger stemningen i strandområdets fredelige klitter og den flade solbeskinnede strand. Fem bygninger ligger med deres enkelhed som lysende krydstogtskibe ankret op ved kysten før indsejlingen til Øresund.

Præcist formede bygninger danner skarptskårne, forskudte figurer i en ramme af modernistisk karakter. Lange bygningskroppe bugter sig mod vandet. Et varieret billede med genkendelige elementer omkring trapperum, der tegner lodrette glasbånd i bygningerne. Der tænkes åbninger for stiforløb, etagespring og overdækninger båret af søjler mod vandet, hvorved haverum mellem de slanke bygningskroppe forbindes.

Husenes fremstår hvide og pudsede i præcist komponerede flader med vinduesarealer til boligerne. Fladerne fremstår med vinduespartier i varierende udskæringer. Afvekslende placeringer af få, definerede facadeelementer som rumhøje glaspartier, franske altaner, vindue med brystningspartier af træbeklædning og ophængte altaner med skråbånd og stålkonstruktioner understreger det mordernistiske, maritime udtryk. Kompositionen af facaderne giver et varieret udtryk, der afspejler husets indre rytme af kernefunktioner, opholdszoner og værelser.

Forslaget fremstår med klarhed, lyst og præcist i hvide overflader med markerede elementer i kontrastfarver. Islæt af grå, varmforzinkede stålaltaner og vinduesrammer, brunlige, gyldne toner fra varmebehandlet træ i facadepartier og enkelte elementer i signalrød og –grøn ved indgange fra terrasser og altaner; sejlbåde med master, vant og stag, havnens bolværk og indsejlingsbøjer – styrbord, bagbord.

 

Fakta
Bygherre
Kuben Byg A/S
Areal
ca. 10.250 m²