“Ved Havnen”, Aalborg

Med udgangspunkt i lokalplanen er det opgaven at gøre dette område ved havnefronten til en attraktiv og integreret bydel. Byområdets plan og arkitektur skal både …

Med udgangspunkt i lokalplanen er det opgaven at gøre dette område ved havnefronten til en attraktiv og integreret bydel.

Byområdets plan og arkitektur skal både udtrykke klarhed og frodighed – i en skala og med en nuancering som genkendes fra de bedste ældre byområder.

Beliggenheden helt centralt og ved fjorden giver en enestående mulighed for at skabe noget særligt.

Her skal man kunne færdes uden fare for hastig biltrafik. Det er lyden af vand og livlig aktivitet, der dominerer lydbilledet.

Lyset der reflekteres i vandet, træernes grønne dominans i gårdene og langs kanalerne, en rigdom af detaljer, er de kvaliteter der vil trives og styrkes, når vilkårene er til stede. Den grundlæggende arkitektoniske idé i det nye byområde er ud fra et nutidigt formsprog, at skabe kvaliteter, som man kender fra Christianshavn og andre Københavnske kanalkvarterer.

Disse klassiske bydele er formet over et yderst enkelt mønster, og deres betydelige arkitektoniske og miljømæssige kvalitet er opnået med beskedne virkemidler ud fra fastlæggelse af bygningernes størrelse, farverne, gadernes bredde og belægninger, træer, bolværker, broer og pladser.

Bebyggelsesplanen er enkelt og modulært opbygget med henblik på, at den ønskede variation og frodighed fuldføres ved realisering af de enkelte bebyggelser.

 

Fakta
Bygherre
Aalborg Kommune
Samarbejdspartnere
Ingeniørgruppen Nordjylland A/S