AAU : Revitalisering af Fibigerstræde – Masterplan

Projektet omfatter udarbejdelsen af en ny Helhedsplan for Fibigerstrædeområdet, samt en omfattende analyse af universitetets muligheder for en revitalisering af området. Projektet tager udgangspunkt i …

Projektet omfatter udarbejdelsen af en ny Helhedsplan for Fibigerstrædeområdet, samt en omfattende analyse af universitetets muligheder for en revitalisering af området. Projektet tager udgangspunkt i brugernes behov og ønsker samt en analyse af de eksisterende forhold. Dall & Lindhardtsen A/S var i 1976 arkitekt på udviklingen af helhedsplanen og byggeriet for Fibigerstrædeområdet.

På baggrund af denne viden er der udarbejdet en række scenarier for, hvorledes området kan revitaliseres og i fremtiden leve op til moderne undervisningsbehov inde såvel som ude samt, hvordan den eksisterende arkitektur kan videreudvikles. Mulighederne er blevet analyseret, herunder fordele og ulemper samt en vurdering af, hvorvidt og hvordan idéerne kan realiseres.

Dall & Lindhardtsen A/S har som procesrådgiver og procesleder udviklet, visualiseret og præsenteret de enkelte scenarier. Igennem en brugerinddragelsesproces er scenarierne diskuteret og mulighederne er blevet vurderet, i samarbejde med en projektgruppe bestående af repræsentanter fra Aalborg Universitets tekniske forvaltning, de berørte institutter og fra Bygningsstyrelsen. Resultatet af denne proces er en helhedsplan for Fibigerstrædeområdet, som grundigt belyser Universitetets muligheder for i fremtiden at kunne omdanne områdets arkitektur til moderne undervisningsfaciliteter.

Helhedsplanen danner grundlag for en revitalisering af Fibigerstræde 2, en renovering og ombygningssag som tegnestuen har stået for gennemførelsen af og afsluttede i 2013. Rådgivningsledelsen og den efterfølgende projekteringsledelse er blevet varetaget af Kjeld Knudsen, der i dag er partner og administrerende direktør hos Dall & Lindhardtsen A/S.

Fakta
Bygherre
Aalborg Universitet
Bygningsstyrelsen
Ibrugtagning
2011
Areal
ca. 1,5 ha.