Anlæg for tasmanske pungdjævle

Anlægget, der huser Kronprinsparrets tasmanske pungdjævle, består af en enkel rektangulær staldbygning med 4 rummelige bokse og et frianlæg anlagt som et lille stykke tasmansk …

Anlægget, der huser Kronprinsparrets tasmanske pungdjævle, består af en enkel rektangulær staldbygning med 4 rummelige bokse og et frianlæg anlagt som et lille stykke tasmansk natur. Udeanlægget er omkranset af en glasbarriere, der tillader store såvel som små visuel kontakt med anlæggets beboere.

Publikum har ikke adgang til bygningen, men kan gennem to runde vinduerfølge med i dyrenes indendørs liv. Vinduerne er placeret forskudt, så både store og små kan se med.

Materialemæssigt tilpasser huset sig de omgivende eksisterende bygninger, med facader beklædt med vandrette brædder mellem lodrette søjler, sortmalet træværk og papdækkede tage.

Anlægget blev indviet den 10. april 2005 af Kronprinsparret, der samtidig modtog den tasmanske regerings barselsgave – en gruppe tasmanske pungdjævle. Anlægget er en gave til Zoologisk Have fra Frederiksberg Fonden.

Fakta
Bygherre
Zoologisk Have København
Ibrugtagning
2005
Areal
75 m² hus
150 m² udeanlæg
Anlægssum
ca. kr. 2,6 mio.
Samarbejdspartnere
Ingeniør: Rambøll A/S
Landskabsarkitekt: Zoo København