Guldborgsund : Seniorboliger

Byggeriet tænkes placeret i Nagelsti i et naturområde, hvor der tidligere har været planteskole. Boligerne ligger i grønne områder nær Guldborgsund, Hamborgskoven og Fuglsang. Idegrundlaget …

Byggeriet tænkes placeret i Nagelsti i et naturområde, hvor der tidligere har været planteskole. Boligerne ligger i grønne områder nær Guldborgsund, Hamborgskoven og Fuglsang. Idegrundlaget er at overføre de bedste ideer fra kendte boligformer integreret i den nye form, hvor der især vil blive lagt stor vægt på tryghed og sikkerhed.

Boligerne udføres som separate enheder sammenbygget af indvendige gaderum med store glaspartier vendt mod de grønne omgivelser. Der opstår en fælles adgang til boligerne og beboerne befinder sig straks ved ankomst i trygge rammer.

Den enkelte beboer oplever at komme hjem til et hjem, som ligger beskyttet med et attraktivt, fælles opholdsområde, der fører til de individuelle boliger.

Fællesarealer indrettes som lyse og indbydende rum, hvor der også kan arrangeres forskellige aktiviteter. I hver fløj etableres et område for specielle aktiviteter som en pejsestue, et bibliotek eller lignede efter beboernes ønske.

I tilknytning til indgangsområdet indrettes et fælles køkken med et café- og restaurationsområde samt rum for motion, så man såvel individuelt som i grupper kan bruge disse faciliteter.

Området omkring byggeriet anlægges som et grønt indbydende område, hvor man kan nyde naturen og haven.

Bebyggelsen planlægges med 30 boliger og fællesfaciliteter i første etape og projekteres til færdigt udbygget at omfatte i alt ca. 95 boliger af varierende størrelser.

 

Fakta
Bygherre
Gl. Kirstineberg Gods
v. Lars Hvidtfeldt
Ibrugtagning
Forventet 2015
Areal
13.000 m2