Ombygning af Udstillingstunnel

Ombygning af tunnel under Roskildevej og plads mod nord. Tunnelen forbinder Zoo’s afdelinger nord og syd for Roskildevej og er en af havens vigtigste trafikårer. …

Ombygning af tunnel under Roskildevej og plads mod nord. Tunnelen forbinder Zoo’s afdelinger nord og syd for Roskildevej og er en af havens vigtigste trafikårer. Ombygningen af tunnelen sikrer god tilgængelighed for alle i Zoo, og giver på samme tid en positiv kunstoplevelse for gæsterne mellem de to afdelinger.

Belysningen i tunnelen bearbejdes, så tunnelrummets opbygning af nicher og porte understreges. Uplights i belægningen belyser den i nicherne placerede udstilling, og rummets søjler og loft gives præcise lysstrejf, der giver publikum oplevelsen af at bevæge sig gennem en række lysporte.

Den eksisterende rampe nord for tunnelen bevares i halv bredde, og vil fremover primært fungere som kørevej. Den nordlige halvdel af rampen ombygges til en bred landskabstrappe, der i et glidende forløb forbinder pladsen med tunnelmundingen.

For at sikre tilgængeligheden for dårligt gående og kørestolsbrugere, og samtidig lette adgangen for gæster med træk- og klapvogne, etableres elevatorforbindelse mellem naturligt terræn i havens nordlige side og tunnelmundingen. Terrænmure, støttevægge og trapper er udført i beton støbt på stedet i en lys varm tone. Elevatoren omgives af en glasbygning og værn og håndlister udføres i rustfrit stål.

Projektet er udført ved miljørigtig projektering.

Fakta
Bygherre
Zoologisk Have København
Ibrugtagning
2009
Areal
800 m2 og pauseplads
Anlægssum
ca. kr. 5 mio.
Samarbejdspartnere
Strunge Jensen A/S