Frederikshavn Psykiatri

1. præmie i arkitektkonkurrence i 2000. Projektet er vinderforslaget fra en arkitektkonkurrence udskrevet i sommeren 2000 af Nordjyllands Amt om et nyt psykiatrisk sengeafnit i …

1. præmie i arkitektkonkurrence i 2000. Projektet er vinderforslaget fra en arkitektkonkurrence udskrevet i sommeren 2000 af Nordjyllands Amt om et nyt psykiatrisk sengeafnit i Frederikshavn. Projektet imødekommer de distriktspsykiatriske tiltag i Nordjylland i form af en åben institution, som primært vil huse patienter, der kun periodisk har brug for psykiatrisk opbakning.

Projektet er formet som en præcis rektangulær bebyggelse, der er placeret så grundens parkkarakter udnyttes. Hovedvægten er lagt på at mindske institutionspræget og skabe en hjemlig ramme med smukke kig til de grønne omgivelser og adgang til varierede og beskyttede udeopholdsarealer.

I dispositionen af bygningen er brugernes mulighed for vælge mellem privat og social aktivitet prioriteret, ligesom grænserne for det plejende personales muligheder er udvidet gennem bygningens bevidste flexibilitet.

Bygningen fremstår i vandskuret tegl med vinduespartier og solafskærmninger i mahogni.

Fakta
Bygherre
Nordjyllands Amt
Ibrugtagning
2002
Areal
1.740 m²
Anlægssum
14 mio. kr.
Samarbejdspartnere
Birch & Krogboe A/S
Pirkko Aarnio, Faaborg