Sabelantilopestald

Projektet omfatter ombygning af 120m² eksisterende savannestald, en ny tilbygning på 70m² og etablering af ca. 350m² udeanlæg. Staldfaciliteterne til sabelantiloper er etableret i den …

Projektet omfatter ombygning af 120m² eksisterende savannestald, en ny tilbygning på 70m² og etablering af ca. 350m² udeanlæg.

Staldfaciliteterne til sabelantiloper er etableret i den eksisterende savannestald, som desuden er udvidet med nyt hølager i samme byggestil og materialer som det bestående hus.

Ombygning og udvidelse tager arkitektonisk afsæt i det eksisterende hus og lægger sig materialemæssigt op ad de omgivende bygninger i Zoologisk Have Københavns afdeling i Søndermarken. Sortmalede træfacader, listetækkede paptage, lyslanterner og zinktagrender er nogle af de temaer der genfindes mange steder.

I tilknytning til hølageret mod udeanlægget har sabelantiloperne fået en overdækket foderplads, hvis formgivning genkendes fra marekatteanlægget, næsehornshuset og børnezoo. Halvtaget giver bygningens højeste del en vandret deling.

Sammen danner den eksisterende stald og den nye tilbygning en silhuet, som omkranses af den høje træbevoksning mod Søndre Fasanvej og Søndermarken.

Fakta
Bygherre
Zoologisk Have København
Ibrugtagning
2004
Areal
540 m2
Anlægssum
ca. kr. 3,25 mio.
Samarbejdspartnere
Rambøll A/S
Finn Jørsboe