Tvillingegård 2 : Lejlighedskompleks

Nybyggeriet består af 24 boliger fordelt på to længer, der omgiver et bakket, fælles haveareal med varierende beplantning og belægning, så det kan anvendes til …

Nybyggeriet består af 24 boliger fordelt på to længer, der omgiver et bakket, fælles haveareal med varierende beplantning og belægning, så det kan anvendes til vidt forskellige formål. Alle boliger har optimale udsigtsmuligheder over hhv. søen, ”Strøget” og det øvrige landskab. Bebyggelsen fremstår lys og åben med harmonisk sammenhæng mellem boligområdet og det omkringliggende landskabsrum.

Tvillingegård 2 opføres i 3 etager samt en penthouseetage på toppen. Mod søen hæves bygningen så Torvets stigende terræn og rampeforløb følges. Byggeriet afsluttes på denne måde med en tårnlignende udformning mod søen som et vartegn for Torvet. Et funktionelt udtryk med hvide, filtsede mure og store, lette glaspartier ved trappeopgangene. Præcist skårne bygninger og flade tage understreger dette udtryk. Tilbagetrukne facadepartier og fremspringende altaner giver bebyggelsen et varieret udtryk. Der er indgang til trapperummene fra begge sider af bygningerne, så der er let adgang fra alle boliger via trappe og elevator til både havearealerne, Søndergårds Allé og torvet.

Hver lejlighed har to altaner, mens penthouselejlighederne har to tagterrasser med pergolaoverdækning. Stuelejlighederne har flisebelagte terrasser. Lejlighederne fremstår med forskellige planløsninger, så forskellige familiers størrelse og sammensætning kan tilgodeses. Alle boliger har gennemlyste stuer og store glaspartier mod altanerne. Boligerne er indrettet som klassiske familieboliger med entré, badeværelse, køkken, alrum med spiseplads og opholdsareal samt et, to eller tre værelser. Der er indarbejdet fleksibilitet i hver enkelt bolig, så muligheder for individuelle planløsninger kan tilgodeses.

Boligerne varierer i størrelse fra ca. 70 m² til ca. 115 m².

Fakta
Bygherre
Kuben Byg A/S v. Helene Bjergelund
Ibrugtagning
2008
Areal
ca. 2.800 m²
Anlægssum
ca. 36 mio. kr.
Samarbejdspartnere
Strunge Jensen A/S
Finn Jørsboe Mdl