Selskov Børnehus

Ny integreret daginstitution opført på genanvendt fundament fra tidligere daginstitution.

BYGHERRE

Hillerød Kommune

YDELSESPERIODE

2020 – 2022

AREAL

1.000 m2

ANLÆGSSUM

18,5 mio. kr.

ENTREPRISEFORM

Totalentreprise

ROLLE

Arkitektrådgiver

SAMARBEJDSPARTNERE

Tømrerentreprisen
Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører

Sammen med Tømrerentreprisen og Aksel V. Jensen Rådgivende Ingeniører har Dall & Lindhardtsen været med til at opføre det nye Selskov Børnehus, som skal være med til at dække det stigende børnetal. Den nye institution har en forventet kapacitet på 80 børn.

Der har været et særligt fokus på at underbygge stedets og bygningens iboende kvaliteter, og at skabe en nyfortolket version af børnehuset, hvor der er fokus på de gode forhold for børn og voksne. Der har i de tidlige faser været et tæt og tillidsfuldt samarbejde med entreprenøren.

Med etableringen af Selskov Børnehus udvikles et børnepasningstilbud, der sikrer gode rammer for børn og voksnes trivsel og tryghed, og som offentlig institution bidrager til områdets karakter.

Set ift. de økonomiske og klimamæssige gevinster, som der er ved genbrug af eksisterende bygningsdele, har vi undersøgt muligheden for at bevare mest muligt af den eksisterende – og medtagede – bygning fra 1969, uden at gå på kompromis med miljømæssige risikofaktorer. Derfor bevares bygningsdele i jorden, herunder kælder, fundament mv. Ved at bevare dette bidrager bygningens eksisterende fodaftryk, med sin historie og gode placering på grunden, positivt til arbejdet med udvikling af den nye institution. Bygningen som tidligere lå på grunden har også tidligere fungeret som daginstitution.

Daginstitutionen er placeret ud til offentlig sti mod nord, og der er tilført gode og sydvendte opholdsrum, med direkte adgang til udearealer og legeplads.

I børnehuset vil der være fart på hele dagen, derfor etableres der stillerum, som giver børnene en mulighed for at kunne trække sig tilbage, enten alene eller i små grupper, hvor de kan skabe nogle helt særlige relationer til hinanden.

Ved at synliggøre karnapperne i legerummene i facaden mod den offentlige sti, samt hver gavl af bygningen, bliver børnene inviteret til at følge med i livet ude i den store verden, samt hvem der kommer og går. Karnapperne er dermed et vigtigt element både arkitektonisk og især for oplevelsen af børnehuset som barn. Karnapperne kan udover at være udkigspost, også anvendes som et læsehjørne eller en stillezone, samt være en del af aktiviteterne i legerummet.

Velfærd
Fællesskab
Kulturarv

Brug for en hjælpende hånd?

Brug søgefunktionen nedenfor.

Søg