BrystKirurgisk Rokade

Renovering og ombygning af Gentofte Hospital i forbindelse med Brystkirurgisk Rokade.

BYGHERRE

Region Hovedstaden

YDELSESPERIODE

2021 – 2022

AREAL

2.500 m2

ANLÆGSSUM

ENTREPRISEFORM

Storentreprise

ROLLE

Arkitektrådgiver

SAMARBEJDSPARTNERE

EKJ Rådgivende Ingeniører

Gentofte Hospital er bygget på en drageformet matrikel, og placeret diagonalt på grunden. Hospitalet er bygget op omkring en midterakse, som begynder ved hospitalets sydlige ende, i krydset Niels Andersens vej og Kildegårdsvej.

De ældste bygninger er opført i nyklassicistisk stil gennem tre etaper i årene 1927 – 1939, og danner det 8-tal, som stadig er hospitalets kerne. Med tiden er den oprindelige bygningsmasse suppleret af tilbygninger og fritstående bygninger rundt om 8-tallet samt i dets gårdrum. Hospitalet repræsenterer derfor i dag en række forskellige arkitektoniske stilarter.

Projektet omfatter samling af Brystkirurgisk Afdeling fra Herlev Hospital og Rigshospitalet til placering på Gentofte Hospital med henblik på at optimere patientforløbet og afdelingens ressourcer, samt en bedre udnyttelse af den nuværende operationskapacitet på Gentofte Hospital. Under renovering og ombygningen vil det resterende hospital være i drift.

En samling af de to brystkirurgiske Afdelinger på Gentofte Hospital bidrager til, at alle regionens borgere opnår ensartet udredning og behandling af høj kvalitet. En samling af behandlingen for brystkræft vil desuden være med til permanent at fastholde høj overholdelse af forløbstiderne på brystkræftområdet. Samlingen medfører behovet for et ambulatorium, et sengeafsnit og et administrativ afsnit for staben og afdelingsledelsen, samt kontorlokaler for læger og forskere mv. Der etableres enhed for mammografiscreening og -radiologi. Herudover vil der være behov for at etablere en mindre patologisatellit, som vil være en udefunktion fra Patologiafdelingen på Herlev Hospital.

Ombygninger og rokader sker på flere bygninger på Gentofte Hospital, så de optimale fremtidige forhold bliver etableret for funktionen. Det indgår i projektet, at andre kliniske afdelinger inddrages i det samlede projekt. Ligeledes er det nødvendigt med forskellige fysiske rokeringer for at skabe de bedst mulige rammer og indbyrdes sammenhæng for patientforløbet og de kliniske funktioner i den ny Brystkirurgiske Afdeling. Rokader, istandsættelser/renovereringer, ombygninger og indretninger udføres således, at de nævnte funktioner kan tage lokalerne i brug efter løbende afleveringer.

Velfærd
Fællesskab
Kulturarv

Brug for en hjælpende hånd?

Brug søgefunktionen nedenfor.

Søg