KU: Sundhedsvidenskabeligt Fakultet

Laboratorie-renovering på Københavns Universitet, SUND i Universitetsparken.

BYGHERRE

Universitets- og Bygningsstyrelsen

YDELSESPERIODE

2009 – 2016

AREAL

7.250  m2

ANLÆGSSUM

60 mio. kr.

ENTREPRISEFORM

Hovedentreprise og fagentreprise

ROLLE

Totalrådgiver

SAMARBEJDSPARTNERE

OBH Rådgivende Ing. A/S
Rosseels Tegnestue
Egebjerg By og Landskab

Vi er arkitekt på opgaven, der omfatter teknisk rådgivning og arkitektfaglig bistand i forbindelse med transformation, ombygning og modernisering af Bygning 13, KU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Universitetsparken. Byggeri, der er en del af den danske velfærdsarkitektur.

Renoveringen omfatter en fuldstændig indvendig istandsættelse af to hele etager indeholdende laboratorier og forskningslokaler samt ombygninger, herunder diverse nye indretninger, nye installationer, nye overflader og nyt inventar fordelt på forskellige arealer i bygningen. Det ombyggede imødekommer BYGST’s krav til GM01 laboratorier, samt krav til tilgængelighed, miljø og energi. Desuden indbygges ny elevator, som betjener samtlige etager i bygningen og dermed opfylder BYGST’s krav til tilgængelighed.

Som forarbejde til ombygningen er forskellige muligheder og konsekvenser for fremtidige rumlige forhold analyseret. Gennem undersøgelser af en række scenarier for hoved-disponeringen af etagerne er det valgt at udføre en ny indretning af to normal-etager. Ombygningen har medført, at tidligere tiders mange små individuelle laboratorierum er slået sammen til fire store laboratorier pr. etage, samt tilhørende kontorer, undervisningsfaciliteter, møderum og birum. Bygningens oprindelige struktur, med en korridor langs husets midte, er af konstruktive og strukturelle årsager fastholdt.

Der er medtænkt flow mellem eksisterende og ombyggede etager samt øvrige bygninger på fakultetet. Kvadratmeterne er udtænkt klogt, så der gives plads til forskelligartede aktiviteter – både de åbne med plads til menneskelige netværk og de mere lukkede med behov for fordybelse.

Alle overflader og installationer på de berørte arealer er fuldt fornyet. Ombygningerne vil kunne videreføres/gentages på de øvrige etager, så hele bygningen vil kunne bringes op til nutidig standard.

For brugerne fremtidssikres de bedst mulige arbejdsbetingelser, mens bygningen samtidig op­dateres til fremtidens forhold. Ved ombygninger, og den grundlæggende modernisering af laborato­rielokalerne, er der gennemført et teknologisk løft af laboratorierne til moderne forskningsstandarder, hvilket inkluderer opgradering af venti­lation, klima- og CTS-anlæg samt tilhørende styringssystemer. Moderniseringen omfatter ombygning og nyindretning af forskningsla­boratorier og tilhørende supportrum/birum med nyt fast laboratoriein­ventar, kontorer samt fællesarealer. På den måde har vi med bæredygtig arkitektur sikret det bedst mulige arbejdsmiljø mange år ind i fremtiden.

Entreprisearbejderne er udført i hovedentreprise. Dog er ABA-anlæg og stikskabsentreprisen udbudt i fagentrepriser.

Velfærd
Fællesskab
Kulturarv

Brug for en hjælpende hånd?

Brug søgefunktionen nedenfor.

Søg