Frederikssund Gymnasium (hallen)

Dall & Lindhardtsen A/S har været tilknyttet som arkitekt- og bygherrerådgiver på Frederikssund Gymnasium gennem en længere årrække, hvilket løbende har bragt byggeprojekter, og rådgivning herom, med sig.

BYGHERRE

Frederikssund Gymnasium

YDELSESPERIODE

2017 – 2021

AREAL

1.570 m2

ANLÆGSSUM

22 mio. kr.

ENTREPRISEFORM

Totalentreprise

ROLLE

Arkitekt- og bygherrerådgiver

SAMARBEJDSPARTNERE

EKJ Rådgivende Ingeniører A/S

I 2017, fik gymnasiets ledelse et særligt fokus på at udvide gymnasiets muligheder for idrætsundervisning. Det blev derfor besluttet at opføre en ny bygning til formålet.

Idrætshallen er ca. 1.570 m² og lægger sig ind i konteksten som pendant til de store volumener. Idrætshallen trækker sig helt fri af den kvadratiske plan, men placeres solitært, som en forlængelse af gymnasiets syd facade vest for det eksisterende gymnasium. Den fysiske forbindelse mellem det eksisterende gymnasium og idrætshallen udgøres af en simpel trappe, der udføres på eksisterende repos ved udgang på gymnasiets vest facade.

Hallen opføres med en robust base, muret i gule mursten i stueetagen på den del, der vender mod det eksisterende gymnasium og skaber en materialemæssig sammenhæng. Den øvrige del af facaden beklædes med plademateriale, der farvemæssigt koordineres med sternpladerne på de eksisterende bygninger, så farveholdningen samstemmes.

Velfærd
Fællesskab
Kulturarv

Brug for en hjælpende hånd?

Brug søgefunktionen nedenfor.

Søg