Kulturhavn Kronborg

Projektet omfatter udarbejdelsen af en behovsanalyse samt indstilling til Helsingør Byråd.

BYGHERRE

Helsingør Kommune

YDELSESPERIODE

2013 – 2014

AREAL

13.000 m²

ANLÆGSSUM

ENTREPRISEFORM

ROLLE

Arkitektrådgiver

SAMARBEJDSPARTNERE

Projektet er gennemført med henblik på at vurdere mulighederne for en udvidelse og/eller ombygning af Kulturværftet i Helsingør.

Igennem dette arbejde er en række scenarier for ombygning, udvidelse og funktionsrokade inden for Kulturværftets nuværende rammer og aktiviteter blevet belyst. Ligeledes er mulighederne for at udvide Kulturværftet til at, omfatte arealerne i og omkring de eksisterende Værftshaller samt havneområde undersøgt. Mulighederne er blevet analyseret, herunder fordele og ulemper samt en vurdering af, hvorvidt og hvordan idéerne kan realiseres.

Dall & Lindhardtsen A/S har som procesrådgiver og procesleder udviklet, visualiseret og præsenteret de enkelte scenarier. Igennem en brugerinddragelsesproces er scenarierne diskuteret og mulighederne er blevet vurderet, i samarbejde med en projektgruppe bestående af repræsentanter fra Helsingør Kommune samt Kulturværftets aktiviteter herunder Biblioteket, Kulturhuset, Spisehuset og Havnen.

Resultatet af denne proces er et materiale, som grundigt belyser Kulturværftets muligheder for fremover, at kunne efterkomme den nuværende og fremtidige, stigende efterspørgsel. Materialet vedlægges som bilagsnotat til anlægsforslag som er under udarbejdelse hos Helsingør Kommune.

Sideløbende med ovenstående er en række ombygninger og udbedringer gennemført inden for de eksisterende rammer for optimering af Kulturværftets funktionalitet i Bibliotek, Kulturhus og Spisehus.

Velfærd
Fællesskab
Kulturarv

Brug for en hjælpende hånd?

Brug søgefunktionen nedenfor.

Søg