DMJX – DANMARKS MEDIE- OG JOURNALIST HØJSKOLE

VUNDET

Dall & Lindhardtsen har sammen med 5E Byg, PLH Arkitekter, INGENIØR´NE og Ekolab vundet opgaven om, at tegne Danmarks Medie- og journalist Højskole (DMJX) nye uddannelsesdomicil i København

Det nye DMJX omfatter 7.000 m² uddannelsesbyggeri fordelt på 7 etager plus en parkeringskælder. Bygningen indrettes med undervisnings- og studiefaciliteter, kontorer, auditorier og en stor tagterrasse, hvorfra der er udsigt over Amager Fælled.

Bygningen som skal ligge i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord, tæt på DR Byen, Metrostation og Nordea åbner sig mod gaden med et generøst, åbent atriumrum: skolens ’green line’ område. Atriumrummet er placeret på nordsiden mod kvarterets indre gade for at invitere ind og vække nysgerrighed hos dem, der går forbi. Størrelsen af atriet varierer fra etage til etage for at skabe et levende og dynamisk læringsrum, og derved skabe en bevæget rumlig form i en nytænkning for et ukonventionelt atrium.

 

DMJX ønsker et fremtidssikret hus, der er bæredygtigt på mange parameter – socialt, økonomisk og ikke mindst miljømæssig. Bygningen skal derfor certificeres til DGNB Guld.